Kes Kematian : Makin Ramai Masuk Sekolah Tahfiz Kata Pengetua

KOTA TINGGI — Madrasah Tahfiz Al-Jauhar, Kampung Lukut, dekat sini, masih menerima sokongan kuat dari ibu bapa dan masyarakat meskipun selepas terpalit dengan kontroversi berhubung kematian seorang pelajarnya baru-baru ini.

Pelajar Mohamad Thaqif Amin Mohd Gaddafi meninggal dunia selepas didakwa dipukul pembantu warden madrasah itu.

Pengetuanya Mohammad Afdhaluddin Ismail berkata jika melihat isu yang berlaku, ia merupakan sesuatu yang begitu menyedihkan pernah terjadi ke atas madrasah itu.

Bagaimanapun katanya, pihak madrasah menerima perkara itu sebagai pengajaran dan akan sentiasa memperbaiki kekurangan dari semasa ke semasa.

“Apa yang boleh kami baiki akan kami baiki. Selepas isu itu, sokongan ibu bapa terhadap madrasah ini tetap kuat. Tidak ada ibu bapa yang mengeluarkan anak mereka atas alasan kes yang berlaku.

“Selepas kejadian itu, pihak kami juga menerima lebih 10 permohonan kemasukan pelajar baharu ke madrasah ini, selepas Syawal ini.

“Alhamdulillah, sokongan dan kepercayaan masyarakat terhadap madrasah ini masih ada,” katanya kepada pemberita selepas Program Ihya Ramadan Parlimen Tenggara, yang disempurnakan Ahli Parlimen Tenggara Datuk Halimah Mohamed Sadique, di sini hari ini, lapor Bernama.

Sehubungan itu, tambahnya, pengambilan pelajar baharu kebiasaannya dilakukan pada hujung tahun, namun pihak madrasah menerima permohonan kemasukan pelajar baharu tersebut bertujuan untuk meraikan mereka  meskipun kapasiti pelajar sudah mencukupi.

Dalam pada itu, Halimah, yang juga Timbalan Menteri Kesejahteraan Bandar, Perumahan dan Kerajaan Tempatan itu berkata beliau mengucapkan terima kasih kepada pengetua dan tenaga pengajar kerana dapat memimpin madrasah berkenaan dengan baik.

“Paling penting kita mahu ucapkan terima kasih kepada ibu bapa kerana walau apa pun berlaku, masih berikan keyakinan penuh dengan misi yang sedang dilaksanakan madrasah ini,” katanya yang turut menyampaikan sumbangan berupa barangan keperluan kepada madrasah berkenaan. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.