13 AJK Pemuda Pas Shah Alam Letak Jawatan

Shah Alam – Seramai 13 ahli jawatankuasa (AJK) Pemuda Pas Shah Alam mengumumkan secara rasmi melepaskan jawatan kerana bosan kemelut dalaman parti itu.

 

Keputusan itu juga kerana kecewa dengan kemelut dalaman parti itu yang tiada kesudahan selepas pemilihan pada Muktamar lalu.

 

Bekas Naib Ketua Pemuda Pas kawasan, Abbas Salimmi Adzmi berkata, peletakan jawatan tersebut kerana tidak lagi mampu untuk bekerjasama selain parti itu yang kini didominasi oleh golongan ulama.

 

Katanya, peletakan jawatan mereka telah berkuatkuasa Isnin lalu.

 

“Kami mengambil keputusan ini berdasarkan suara di peringkat cawangan dan kami lihat kami menang pemilihan lalu pun dengan undi yang agak besar.

 

“Yang keluar ini pun dapat undi besar dan agak selesa. Jadi kita beranggapan akan berlaku lagi peletakan jawatan atau mungkin pembubaran Pemuda Pas Cawangan di sekitar Shah Alam,” katanya pada sidang media di Pejabat Ahli Parlimen Shah Alam pada Selasa.

 

Dia juga tidak menolak kemungkinan ramai lagi Pemuda Pas Kawasan Shah Alam kan mengikuti jejak mereka.

 

Sementara itu, bekas Ketua Pemuda Pas Melaka, Jauhar Mohd Dawi turut mengisytiharkan keluar daripada Pas dan menyertai Gerakan Harapan Baru (GHB).

 

Timbalan Koordinator GHB Negeri Melaka itu berkata, tindakannya itu kerana hilang kepercayaan terhadap kepimpinan parti yang tersasar daripada perjuangan asal pakatan pembangkang.

 

“Banyak isu dalam Pas terutama dalam fitnah memfitnah dan melabel serta pemilihan baru-baru ini bukan pemilihan yang tidak begitu baik. Politik di bawah pimpinan baharu ini lari daripada muktamar untuk mengukuhkan Pakatan Rakyat,” katanya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.