Elly Mazlein Dakwa Bekas Suami Utamakan Motor Berbanding Nafkah Anak

SEPANG – Penyanyi dan pelakon, Elly Mazlein dan bekas suami, Azmi Hatta masing-masing tidak mencapai kata putus terhadap nilai tuntutan nafkah anak mereka, Putri Sara Sefhia yang kini sudah berusia setahun.

Menurut Elly Mazlein atau nama sebenarnya Sharifah Aida Mazlina, Azmi membuat permohonan untuk mengurangkan tuntutan nafkah yang telah ditetapkan mahkamah sebelum ini bernilai RM1,500 sebulan kepada RM500 sebulan.

“Alasan utamanya adalah disebabkan dia terpaksa menanggung kos bayaran motosikal berkuasa tinggi berjumlah RM1,150 sebulan.

“Bagi saya alasan itu tidak munasabah. Sebab itu saya berkeras untuk menuntut RM1,500 sebulan seperti mana yang telah diputuskan mahkamah sebelum ini.

“Bukan itu sahaja, saya juga akan mengambil tindakan terhadapnya kerana ingkar perintah mahkamah selepas dia gagal memperuntukkan perbelanjaan sempena Aidilfitri berjumlah RM1,500,” ujarnya.

Elly Mazlein berkata demikian ketika ditemui di Mahkamah Rendah Syariah Sepang, Salak Tinggi setelah Azmi membuat permohonan untuk mengubah nafkah anak mereka.

Dalam pada itu, pelakon yang sedang menjalani penggambaran siri Vila Ghazara berkenaan memberitahu, perbicaraan bagi memutuskan nilai nafkah akan diteruskan pada 1 Ogos ini di mahkamah sama.

Sementara itu, usaha pihak media untuk mendapatkan kenyataan Azmi tidak berjaya kerana difahamkan pengarah tersebut terus pulang. – UTUSAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.