Bade Dakwa Tidak Ada Sebutan Kes Cerai Di Mahkamah

PETALING JAYA – Pengarah filem Bade Azmi  berkata, kegagalannya hadir pada sebutan kes permohonan cerai oleh isterinya, Erma Fatima pada Khamis kerana tidak mengetahui mengenai perkara itu.

 

Bade atau nama sebenarnya Badaruddin Azmi, 51, berkata, dia tidak pernah mendapat mana-mana panggilan telefon daripada peguam berhubung hal berkennaan.

 

“Saya tak pernah dapat call dari mana-mana peguam (mengenai) hal ini,” katanya kepada mStar Online menerusi mesej WhatsApp pada Khamis.

 

Terdahulu sebutan pertama kes permohonan cerai yang difailkan oleh Erma Fatima atau Fatimah Rahmad , 47, di Mahkamah Rendah Syariah Gombak Timur di sini pada Khamis terpaksa ditangguhkan selepas Bade gagal menghadiri prosiding berkenaan.

 

Sehubungan itu hakim Syarie, Shaiful Azli Jamaluddin membenarkan Erma mengemukakan notis amaran kerana ketidakhadiran suaminya itu.

 

Erma selaku plaintif diwakili peguam Jamal Lokman Mohd Sulaiman.

 

Kes berkenaan akan disebut semula 10 Ogos depan.

 

Sementara itu ditanya adakah Bade bersetuju mengenai permohonan cerai dibuat Erma itu, dia bagaimanapun enggan memberi apa-apa komen.

 

“Tak dapat nak komen lagi (mengenai hal itu),” katanya ringkas.

 

Bade dan Erma bernikah pada 30 November 1990. Mereka memiliki lima anak angkat iaitu Syamil Ikhwan, 22, Ahmad Arir, 20, Ahmad Aifin, 18, Citra, 13 dan Nurain berusia sembilan tahun.

 

Bagaimanapun pada awal 2014, Bade telah berkahwin dengan wanita bernama Aida Abdul berasal dari Pahang.

 

Hasil perkahwinan itu mereka mendapat anak lelaki yang diberi nama Jihad, berusia enam bulan. – Mstar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.