Dah Meninggal Nanti Cari Budak Tahfiz Juga Mengaji Al-Quran Depan Mayat Kita – Fakhrul UNIC

Penyanyi nasyid, Fakhrul meluahkan kekesalannya berhubung isu cadangan untuk menutup pusat tahfiz yang disifatkan sebagai sesuatu yang tidak wajar.

Memetik laporan Sinar Harian, anggota kumpulan UNIC itu berpendapat ramai pelajar lepasan Tahfiz berjaya jadi manusia yang hebat dalam pelbagai bidang.

“Nak tutup Tahfiz sebab tak ada masa depan konon. Last-last bila meninggal nanti, cari budak Tahfiz juga datang mengaji kat depan mayat kita.

“Ramai je lepasan Tahfiz yang jadi manusia yang hebat dalam perlbagai bidang,” luah Fakhrul di Twitter beserta tanda pagar #SayaBudak Tahfiz.

Tambah Fahkrul, sepatutnya pusat Tahfiz perlu dipantau dan diselia dengan lebih baik, bukan dengan cara menutupnya.

Malah sebagai bekas pelajar Tahfiz, Fakhrul ternyata kesal dengan cadangan tersebut dan melihat seolah-olah pelajar Tahfiz tiada masa depan dalam soal kerjaya.

“Pusat tahfiz perlu diselia pantau, bukan di tutup. Setuju? Masa belajar Tahfiz dulu, ada yang tanya besar nanti nak makan apa?

“Sekarang alhamdulillah, betul rupa-rupanya.. Mana-mana pergi pun orang tanya, ‘nak makan apa?’ Siap tolong hidang. #rezekiAllahbagi,” tulisnya dengan makna yang tersirat.

Isu cadangan untuk menutup pusat tahfiz yang menjadi tular baru-baru ini telah menarik perhatian ramai sehingga mencetuskan pelbagai reaksi.

Pelbagai pihak menyatakan tidak bersetuju dengan cadangan tersebut yang disifatkan sebagai sesuatu provasi yang sengaja dilakukan untuk menarik perhatian ramai. – mD

Berita Berkaitan;-

Zainuddin Maidin Ulang Desakan Tutup Sekolah Tahfiz

Tangkap Pengetua, Haramkan Sekolah Tahfiz, Kata Zainuddin Maidin

Dakwa BN Boros Bantu Rakyat, Mahathir Tetap Dengan Keputusan Mansuh Elaun Sara Hidup Nelayan

Cadangan Zainuddin Maidin Minta Tutup Semua Tahfiz Swasta Jumud, Beremosi

Zainuddin Maidin Diminta Berhenti Tulis Seperti Orang `Tidak Waras’

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.