Dedah Kertas Putih FELDA, Najib Akan Digantung Sebagai Ahli Parlimen?

KUALA LUMPUR – Dewan Rakyat hari ini akan menentukan nasib Datuk Seri Najib Tun Razak selepas Ahli Parlimen Pekan itu melanggar Peraturan Mesyuarat 95A Peraturan-Peraturan Majlis Mesyuarat Dewan Rakyat kerana melakukan suatu perbuatan menghina majlis.

Usul penggantungan tugas selama tiga bulan yang akan dibawakan oleh Menteri di Jabatan Perdana Menteri itu tersenarai pada giliran pertama dalam Aturan Urusan Mesyuarat dan Usul-Usul Dewan Rakyat hari ini.

“Pada hari Selasa, 9 April 2019, jam 5.39 petang, Yang Berhormat Pekan, Datuk Seri Mohd Najib bin Tun Abd Razak, telah mengeluarkan kenyataan dan memaparkan perenggan 1.4.6 dan 1.4.7, muka surat 8, Lampiran 1 – Bab 3, Kertas Putih Ke Arah Kelestarian Lembaga Kemajuan Tanah Persekutuan (FELDA) di akaun media sosial Facebook beliau ‘Najib Razak’.

“Kertas Putih Ke Arah Kelestarian Lembaga Kemajuan Tanah Persekutuan (FELDA) merupakan Kertas Perintah 6 Tahun 2019 yang masih dalam Embargo sehingga jam 11.30 pagi, Rabu, 10 April 2019.

“Dewan yang mulia ini memandang serius perbuatan Yang Berhormat Pekan di mana Yang Berhormat Pekan telah melanggar Embargo dokumen Kertas Putih Ke Arah Kelestarian Lembaga Kemajuan Tanah Persekutuan (FELDA).

Berita Berkaitan;-

Netizen Dedah Kertas Putih FELDA Dah Ada Di Portal Parlimen Sejak Kelmarin

“Perbuatan Yang Berhormat Pekan jelas melanggar Peraturan Mesyuarat 95A Peraturan-peraturan Majlis Mesyuarat Dewan Rakyat dan disifatkan telah melakukan suatu perbuatan menghina Majlis.

“Maka inilah dipersetujui bahawa Yang Berhormat Pekan hendaklah digantung daripada tugasnya sebagai Ahli Parlimen selama 3 bulan,” memetik usul tersebut.

Semalam, Menteri Hal Ehwal Ekonomi, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali mengesahkan telah memfailkan usul kepada Yang DiPertua Dewan Rakyat susulan tindakan Najib itu.

Malah, perdana menteri Tun Dr Mahathir Mohamad menyifatkan tindakan Najib itu tidak sepatutnya berlaku dalam kalangan Ahli Parlimen terutama sebagai bekas perdana menteri. – Awani

7 thoughts on “Dedah Kertas Putih FELDA, Najib Akan Digantung Sebagai Ahli Parlimen?

 • Pingback:Netizen Dedah Kertas Putih FELDA Dah Ada Di Portal Parlimen Sejak Kelmarin | SUARA TV

 • April 12, 2019 at 5:05 pm
  Permalink

  Kes terlampau banyak ni.
  ? Elok pingat2 darjah2 kebesaran ditarik balik memalukan jengkil …jwtan adun pun gantung jer?? Bila didakwa ha?

  Reply
 • April 12, 2019 at 5:06 pm
  Permalink

  Rasuah tak habis2…? Rosmah kroni2 kuncu2… bila nak didakwa yg lain2 tu?

  Reply
 • April 12, 2019 at 10:44 pm
  Permalink

  Najib da tiada rasa segan malu atas apa yg dilakukan olih dia.. masih nak tegak benang basah?? Elok fakwa hukum cepat2 sbb nak cakap mcm tk salah??? Sedarlah diri tu..? Elok lucut gelaran darjah2 kebesaran kerana hanya memalukan pemberinya?? Tarik semula pingat2 beri pd yg lebih layak amanah jujur..! Kes pun byk mcm2 ada..?

  Reply
 • April 26, 2019 at 1:23 pm
  Permalink

  Duk diam meluat nyampah benci tgk muka dia ni? Bila habis bicara? Da tk layak duk luar? Kes terlamau banyak2 sgt?

  Reply
 • April 26, 2019 at 1:25 pm
  Permalink

  Tgk dia ni cm tk sedar diri? Tkde maruah ke? Da byk kes ribu juta?? Tk malu ke?
  Malu la wehhh

  Reply
 • April 26, 2019 at 1:26 pm
  Permalink

  Peronpak penyamun pencuri penyangak duit rakyat

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.