Pamoga Qu Puteh TRW Perkenal Lima Jersi Baharu

PETALING JAYA – Persatuan Bola Sepak Kelantan (Kafa) secara rasmi memperkenalkan lima jersi baharu yang akan digunakan pasukan Pamoga Qu Puteh The Red Warriors (PQPTRW) sepanjang mengharungi aksi Liga Malaysia musim ini.

 

Jersi yang direka khas seperti yang dikehendaki penaja utamanya, Datuk Seri Dr Hasmiza Othman menampilkan lima rekaan termasuk untuk penjaga gol dengan tiga edisi iaitu ‘Supra Player’, Millenia dan Mantera.

 

Jersi berkualiti tinggi iaitu edisi ‘Supra Player’ dijual pada harga RM168 sehelai, Millenia berharga RM98 manakala Mantera pula pada serendah RM68.

 

Harga ketiga-tiga edisi jersi tersebut hanya dibezakan dengan kualiti fabrik tetapi masih dilengkapi teknologi anti bakteria dan pelindung UV.

 

Setiap edisi mempunyai dua jersi yang akan digunakan bagi perlawanan di laman sendiri dan dua lagi di gelanggang lawan.

 

Jersi berwarna tradisi Kelantan merah-putih dan merah jambu-putih akan digunakan di gelanggang sendiri, manakala gabungan warna merah jambu serta hitam dan putih sahaja di tempat lawan.

 

Majlis pelancaran jersi di Pusat Dagangan Kelantan (KTC), Kota Baru pada petang Khamis turut dimeriahkan dengan tayangan montaj yang menggunakan sentuhan warna merah jambu bagi mempromosikan jersi terbaharu itu.

 

Tayangan montaj berdurasi kira-kira 1 minit 56 saat itu dihasilkan menggunakan teknik pengimejan berkomputer (CGI) seolah-olah menunjukkan jersi tersebut diturunkan dari angkasa lepas.

 

Jersi baharu PQPTRW itu merupakan sebahagian daripada transformasi yang dilakukan Vida untuk memantapkan pasukan itu pada musim ini.

 

Ia akan digunakan buat julung kalinya pada perlawanan pertama Liga Super antara Kelantan menentang Perak di Stadium Ipoh, Sabtu ini. – mstar

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.