Lelaki Berwajah ‘Anime’ Hanya Rekaan

Seorang wanita akhirnya berkongsi dan mendedahkan bahawa lelaki berwajah anime, Amirul Rizwan Musa, yang tular di laman sosial dan media tempatan baru-baru ini adalah rekaan semata-mata.

Wanita berusia 21 tahun yang mahu dikenali sebagai Bella Barbie berkata, wajah sebenar lelaki yang terkenal dengan nama ‘Miyyo Rizone’ itu berbeza berbanding gambar wajah yang tular di media sosial.

Katanya, lelaki berkenaan menggunakan beberapa aplikasi penyuntingan gambar untuk mencipta imej yang menyerupai watak kartun anime untuk mendapatkan perhatian.

“Sebab itu ‘Miyyo Rizone’ tidak mahu munculkan diri apabila ada beberapa rancangan di televisyen menjemputnya ke set rakaman kerana wajahnya berbeza dengan gambar yang tular.

“Selain wajah, namanya yang didedahkan kepada media juga bukanlah nama sebenar kerana saya mengenali rapat dengannya sebelum ini.

“Saya bukan nak mengaibkan atau mahu publisiti diri sendiri, tetapi tidak mahu orang ramai terus terpedaya dengan gambar yang diedit oleh lelaki itu,” katanya ketika dihubungi, hari ini, lapor Metro.

Sehubungan itu, menurutnya, kos pembedahan yang dijalankan oleh lelaki itu yang dikatakan berjumlah hampir RM200,000 juga adalah palsu sebaliknya pembedahan itu tidak sampai RM5,000.

“Saya sendiri pernah menemani Miyyo untuk membuat pembedahan wajah di dalam negara dan saya tahu nilai sebenar kos pembedahan itu.

“Saya mengenalinya tujuh bulan lalu daripada rakan saya dan dia pernah bercerita kepada kami bahawa dia pernah menjalani pembedahan mencecah RM500,000,” katanya yang enggan mendedahkan nama sebenar.

Bella Barbie menjadi perhatian media sosial tempatan apabila memuat naik status di laman sosial Facebooknya pada Ahad yang membongkar penipuan Miyyo Rizone beserta gambar terkini dirinya bersama pemuda berkenaan.

Pada 4 Julai lalu, Harian Metro memaparkan kisah Amirul yang sanggup menghabiskan hampir RM200,000 untuk menjalani pembedahan menukar wajahnya seperti watak anime.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.