Ada Ke Juara Sertai AF All Star?

Perancangan untuk menghimpunkan bekas juara Akademi Fantasia dari musim pertama hingga 13 dikatakan bakal dilaksanakan Ogos ini.

Kalau tak salah Cik Pang, sudah lama perancangan ini dibuat malah dua tahun lalu tetapi perkara itu tidak dapat direalisasikan kerana mendapat sambutan dingin daripada bekas juara AF sedia ada.

Nampaknya pihak penerbitan program terbabit sudah memperoleh idea baru apabila untuk All Stars ini bakal menghimpunkan bukan juara saja tetapi semua peserta yang pernah menyertai AF.

Ini dilakukan bagi mengimbangi juara yang memutuskan tidak mahu menyertai All Stars kerana sudah selesa dengan kedudukan sekarang dan berasakan tidak perlu lagi hendak bertanding.

Cik Pang ada juga nampak gambar yang dimuat naik di laman sosial oleh beberapa peserta AF sebelum ini yang menghadiri sesi uji bakat khas yang dijalankan tetapi tidak pula Cik Pang nampak kelibat juaranya.

Atau sebenarnya juara program setiap musim kalau mahu menyertai tidak perlu datang uji bakat dengan alasan mereka juara mengapa perlu diuji bakat lagi.

Kalau itu tanggapannya, Cik Pang setuju juga. Laluan mudah harus diberikan kepada juara sekiranya mereka mahu menyertai. Takkan mahu diuji bakat lagi, mereka seharusnya diserapkan terus.

Cik Pang rasa ada enam tempat diberikan kepada juara terdahulu dan enam lagi kepada mereka yang dirasakan layak dan berjaya dalam uji bakat.

Kita nampak ada peserta yang memang bagus suaranya tetapi bukan juara mempunyai peluang besar termasuklah Bob, Zarina Zainordin dan Azizi dari musim pertama.

Cik Pang tidak sabar hendak melihat siapakah juara AF dari musim pertama hingga 13 ini yang berani mempertaruhkan kembali bakat mereka.

Mampukah bekas peserta menewaskan juara terdahulu untuk musim All Star ini. Sama-sama kita tunggu dan saksikan.-Hmetro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.