Semakan Ke IPTA, Politeknik Premier Bermulai Isnin Ini – KPT


KUALA LUMPUR – Semakan tawaran kemasukan ke Universiti Awam (UA) dan Politeknik Premier bagi lepasan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) atau yang setaraf dengannya untuk kemasukan ke Program Pengajian Asasi dan Diploma boleh dibuat pada Isnin ini mulai pukul 12 tengah hari.

Kementerian Pendidikan Tinggi (KPT) dalam satu kenyataan berkata, status pemohon juga boleh disemak melalui Talian Hotline 03-88708200 dari pukul 9 pagi hingga 4 petang pada hari bekerja.

Talian itu turut beroperasi pada cuti umum sempena Nuzul al-Quran pada Isnin dari pukul 12 tengah hari sehingga 4 petang.

Semakan status permohonan juga boleh dibuat menerusi atas talian di http://upu.moe.gov.my; https://jpt.utm.my; http://jpt.uum.edu.my; https://jpt.unimas.my dan http://jpt.ums.edu.my ataupun menerusi khidmat pesanan ringkas (SMS) dengan menaip UPU RESULT (nombor kad pengenalan) dan dihantar ke 15888.

Selain itu, semakan keputusan rayuan kemasukan ke Politeknik Konvensional, Metro, Kolej Komuniti dan Institut Latihan Kemahiran Awam boleh dibuat dengan melayari laman web dan tarikh yang ditetapkan. – Bernama


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.