Ifa Raziah Minta Nasihat Peguam, Letak Syarat Mohon Maaf

SEMENJAK seminggu lalu, dunia hiburan tanah air kecoh dengan kontroversi yang melibatkan penyanyi dan juga pengacara, Ifa Raziah dengan seorang selebriti yang juga merupakan sahabat baiknya sebelum ini.

Selepas masing-masing berbalas kenyataan di media sosial, Ifa hari ini tampil membuat penjelasan berkaitan isu ini di Facebook Live Sinar Harian dengan menceritakan apa sebenarnya yang terjadi di antara mereka.

Tidak sekadar itu, Ifa juga memberitahu dia telah pun mendapatkan nasihat daripada peguam untuk mengambil tindakan terhadap isu yang yang telah mencetuskan kontroversi ini sehingga menjatuhkan reputasinya sebagai seorang artis, isteri dan ibu.

“Saya telah mengadakan perbincangan dengan peguam dan selepas program ini kami akan berjumpa untuk memutuskan apakah tindakan yang bakal diambil berkaitan isu ini.

“Insya-ALLAH Jumaat ini saya akan mengadakan mengadakan satu sidang media untuk menjelaskan tentang tindakan yang bakal diambil berserta dengan surat daripada peguam tentang kes ini,” tegasnya.

Mengulas tentang permohonan maaf yang dibuat selebriti terbabit menerusi status yang dimuatnaik di laman media hari ini, ini reaksi Ifa.

“Bagi saya, itu bukan cara minta maaf yang betul dan sepatutnya. Dia dah aibkan saya satu dunia, takkan semudahkan itu dia nak tutup cerita.

“Saya takkan menerima cara permohonan maaf yang begitu, melainkan dia datang berjumpa dengan saya dan membawa beberapa orang saksi yang berkaitan untuk meminta maaf di atas segala perbuatan yang dia lakukan kepada saya.

“Bukan hanya kepada saya, tetapi juga kepada suami dan anak saya yang turut dia heret dalam pertelingkahan yang berlaku antara kami sehingga anak-anak berada dalam keadaan trauma.

“Jika dia memenuhi syarat-syarat itu, barulah saya akan mempertimbangkan permohonan maafnya itu,” jelas Ifa.

Tambah Ifa lagi, walaupun dia sangat kesal dengan apa yang berlaku, namun sebagai manusia dia tidak akan menolak permohonan maaf daripada seseorang yang telah sedar akan kesilapannya.

“Saya juga manusia biasa. Kalau orang sudah datang meminta maaf dan mahu memperbetulkan kesilapannya, saya sedia mempertimbangkannya.

“Semoga hati saya terbuka untuk menerima permohonan maaf itu walaupun jauh di sudut hati tidak dapat melupakan apa yang telah dia lakukan ini,” luah Ifa kesal.-Sinar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.