Abam Bawa Mak Bercuti, Cabar Diri Untuk SS Superstar

Naib juara kumpulan Harimau Hipster, Abam (Bocey) mahu mengunakan duit kemenangan untuk bercuti bersama keluarga.

 

“Duit hasil kemenangan ini saya akan bawa mak untuk pergi bercuti ke pulau-pulau untuk berehat.

 

 

“Saya nak tenangkan fikiran sebentar kerana sebelum ini sibuk dengan Maharaja Lawak Mega dan seterusnya terus ke Super Spontan jadi saya juga perlukan rehat sebentar,” jelasnya.

 

Ditanya mengenai perancangannya selepas ini, Abam atau nama sebenarnya Syed Umar Mokhtar Syed Mohd Ridzuan, 28, berkata, biarpun dia mempunyai saiz badan besar, namun dia mengakui tiada halangan untuk bertanding di dalam Super Spontan Superstar (SS Superstar).

 

Abam tahun ini mencabar dirinya untuk melakukan semua perkara yang dilihat agak mustahil dilakukan oleh orang berbadan besar.

 

“SS Superstar kali ini saya telah mencabar diri untuk melakukan dan melibatkan diri dalam setiap permainan walaupun ia dilihat agak mustahil untuk saya lakukan.

 

“Tahun lepas saya rasa seperti tidak mampu untuk lakukan tetapi tahun ini saya telah ubah serta cara berfikir iaitu jika orang lain boleh buat kenapa tidak saya dan itu yang terapkan dalam diri pada setiap permainan,” katanya.

 

Terdahulu, Abam Naib Juara Harimau Hispter, memenangi wang tunai sebanyak RM50,000 berserta trofi.

 

Manakala, Johan yang merupakan anggota kumpulan Monyet Mafia berjaya menjadi juara dan membawa pulang hadiah wang tunai sebanyak RM100,000.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.