Sila Buktikan Saya Ditaja – Chegubard

Kuala Lumpur – Badrul Hisham Shahrin atau Chegubard mencabar Angkatan Muda Keadilan (AMK) Selangor mendedahkan pihak yang didakwa menajanya untuk mengkritik kepimpinan parti.

 

Katanya, Timbalan AMK Selangor, Zainol Abidin perlu membuktikan dakwaan itu kerana seluruh negara telah tahu dakwaan yang dibuatnya itu.

 

“Saya cabar Zainol untuk dedah pemimpin yang bayar saya itu.

 

“Sekarang ini peluru ditentukan mereka…Siapa yang bayar saya, itu saya nak Zainol jawab,” katanya sambil menegaskan tiada mana-mana pihak menajanya untuk menyerang pemimpin PKR.

 

Pada masa sama, Chegubard berkata, dia tidak gentar dikenakan tindakan disiplin tetapi perlu diadakan siasatan menyeluruh dan telus.

 

“Saya sedia disiasat dan saya percaya, Brigedier Jeneral (B) Datuk Abdul Hadi Abdul Khatab Hadi sebagai Pengerusi Lembaga Disiplin cukup waras dan matang untuk membuat keputusan demi kepentingan parti,” katanya.

 

Terdahulu, Zainol membuat aduan kepada Lembaga Disiplin terhadap Chegubard dan menggesa bekas Ketua Cabang Rembau itu dipecat daripada PKR.

 

Zainol berkata, kenyataan Chegubard kononnya Timbalan Presiden, Mohamed Azmin merancang rampasan kuasa Presiden, Datuk Seri Dr. Wan Azizah Wan Ismail sebagai perbuatan tidak bermoral dan tidak beretika.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.