APM 2014 Beri Pengiktirafan Kepada Bakat Industri Muzik Melayu Serantau

Kuala Lumpur –  Anugerah Planet Muzik 2014 (APM 2014) yang memberi pengkitirafan kepada bakat-bakat dalam industri muzik Melayu serantau (Malaysia, Singapura, Indonesia) bakal diadakan di Suntec Singapura pada 17 Oktober depan.

Pada edisi ke-13 kali ini sebanyak 19 anugerah akan dipersembahkan yang mana telah bertambah satu kategori daripada tahun lalu. Kategori tersebut adalah Kategori Kolaborasi Terbaik.

Penonton akan berpeluang menyaksikan persembahan anugerah bintang-bintang terkenal di TV asmi MediaCorp Suria (Singapura), Astro Ria (Malaysia dan Brunei) dan Net. (Indonesia), selain boleh mendengarkanya juga secara langsung di radio Warna 94.2 FM dan Ria 89.7 FM.

Peminat muzik serantau juga boleh mengundi lagu-lagu dan artis kegemaran mereka dalam kategori berikut: Artis Paling Popular (Singapura), Lagu Paling Popular (Singapura), Artis Paling Popular APM, Lagu Paling Popular APM, Ikon Media Sosial dan Media Sosial Nova.

Undian bagi kategori-kategori popular itu dibuka dari sekarang hingga 10 Oktober 2014 di www.facebook.com/anugerah.planet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.