Julia Ziegler Mengamuk Sakan, Seringkali DIdatanggi Lelaki Tak Guna

Petaling Jaya – Pelakon Julia Ziegler memberitahu dia benar-benar berang sehingga mengeluarkan kata-kata kesat di laman Instagram minggu lalu kerana berasa dipermainkan oleh seorang lelaki yang menggunakan wang dan kedudukkan untuk memperdayakan wanita.

Julia atau nama sebenarnya Julia Bob Fauzi Ziegler, 30, berkata, dia kecewa dengan sikap individu tersebut yang cuba menggunakan kemewahan untuk mendekatinya dengan lebih rapat.

“Saya muat naik gambar lelaki tersebut kerana saya rasa terlalu geram dengan apa yang telah dia lakukan. Dia bukan teman lelaki saya. Jangan salah faham! Kami hanya berkawan sahaja, cuma ada perkara yang dia lakukan membuatkan saya betul-betul marah.

“Saya malas nak panjangkan cerita itu, cukuplah sekadar memberitahu agar orang lain tidak mudah terpedaya dengan lelaki tersebut yang menggunakan harta kekayaannya untuk memperdaya wanita,” katanya.

Julia berkata demikian ketika diminta mengulas tentang status-statusnya di laman sosial Facebook dan gambar-gambar beberapa orang lelaki dengan kapsyen yang menggambarkan lelaki tersebut sebagai ‘buaya darat’ yang dimuat naik di Instagram miliknya pada minggu lalu.

Bagaimanapun beberapa mesej berkenaan telah pun dipadamkan.

Tambah Julia, perkara tersebut turut membuatkan dia bertindak di luar kawalan hingga menulis kata-kata agak kasar dan kesat pada kapsyen-kapsyen gambar yang dimuat naik.

“Ramai yang tegur tentang perkara itu, malah ayah saya juga bertanya mengapa saya buat begitu, tetapi ketika itu saya hilang kawalan dan melepaskan geram itu di laman sosial.

“Namun saya tahu kalau tegur mereka di laman sosial seperti itu bukan berfaedah pun, lagi menimbulkan kekecohan,” katanya.

Sementara itu, diminta mengulas tentang gambar daripada mesej aplikasi Whasapp yang dimuat naik pada malam Khamis tentang pendedahannya terhadap seorang lelaki yang membuat pelbagai tawaran lumayan kepadanya, Julia berkata, dia seringkali didekati oleh individu seperti itu.

Katanya, perkara tersebut turut membuatkan dia menukar persepsi terhadap lelaki yang kebanyakkanya mendekati wanita atas kepentingan dan tujuan tertentu.

“Saya serik dan tidak mempercayai lelaki buat masa ini, saya pun tidak tahu akhir-akhir ini seringkali didatangi lelaki-lelaki yang tidak berguna sahaja.

“Baru-baru ini juga ada yang menawarkan saya untuk jadi duta produk dan saya tidak layan sehingga dia tawarkan untuk beri saya beg berjenama jika saya mahu keluar dengannya.

“Perkara tersebut sangat keji dan menjengkelkan kerana mereka fikir wang ringgit itu boleh beli semua perempuan,” katanya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.