Aiman Tino Tetap Fokus

Mengecapi populariti de­ngan hanya satu lagu satu kejayaan buat penyanyi Aiman Tino. Namun, penerimaan baik peminat bukan jaminan untuk anak muda ini meraih anugerah.

Penyanyi kelahiran Kuala Kubu Bharu ini sedikit pun tidak ralat sebaliknya berharap terus diberi peluang untuk kekal menang di hati pengikut setianya.

Tewas pada penyanyi Khai Bahar pada Anugerah Bintang Popular Berita Harian (ABPBH) baru-baru ini, Aiman sedikit pun tidak terkesan sebaliknya bangga apabila teman seperjuangannya berjaya.

“Saya anggap itu rezeki Khai. Saya sedia maklum peminatnya sangat aktif di laman sosial dan tidak mustahil mereka banyak mengundi.

“Namun itu bukan bermakna peminat saya gagal. Mungkin mereka yang layak mengundi tidak ramai malah saya akui majoritinya adalah kanak-kanak dan remaja.

“Insya-Allah saya berharap sedikit masa lagi dapat menarik minat golongan dewasa pula,” katanya.

Bakal tampil dengan lagu raya berjudul Lara Dalam Kerinduan, Aiman berkata ia ciptaan bapanya bersama seorang rakan.

Lagu berkenaan pengalaman sebenar bapanya yang kehilangan bapa pada usia sembilan tahun.

Menariknya, dalam klip video lagu itu yang dihasilkan di kawasan Kuala Kubu Bharu, Aiman memandu kereta Audi yang diterimanya baru-baru ini.

Mengulas mengenai perkara itu, Aiman berkata, tiada niat bermegah dengan aset mewah itu sebaliknya ia digunakan kerana sesuai dengan jalan cerita.

“Apa yang cuba saya tampilkan ialah kisah seorang anak yang sudah berjaya dan ingin menunjukkan pencapaiannya kepada orang tua.

“Namun hajat itu tidak kesampaian apabila bapanya meninggal dunia. Saya berharap tidak ada pihak yang menjadikan kereta itu sebagai isu,” katanya.

Aiman turut memaklumkan akan tampil dengan single ketiga selepas Aidilfitri nanti.-Hmetro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.