Undi Barisan Nasional Untuk Kestabilan Negara & Kemakmuran Negara

Dalam Akujanji Kerajaan Barisan Nasional, melalui 17 inisiatif dan 156 inisiatif strategik, setakat ini sahaja, kepimpinan Datuk Sri Najib Razak telah berjaya mencapai 97.6 peratus pelaksanaannya.

Malah tahun 2018 ini kestabilan ekonomi negara makin mengukuh. Tahun 2018 telah dimulakan dengan penuh positif. Nilai ringgit mengukuh, BR1M dan GST yang dilaksana Malaysia telah ditiru oleh India, Arab Saudi dan negara negara Arab yang lain.

Pelaksaan Bajet 2018 telah mula dirasai rakyat. Penjawat mendapat bonus dan dihargai. Bukannya macam pembangkang, yang mahu membuang 700,000 orang penjawat awam di Putrajaya.

Beruang Biru sudah menulis tentang cadangan pembangkang hendak membuang penjawat awam ini. Baca pautan ini ;

https://beruangbiru1.blogspot.my/2017/10/pembangkang-mahu-buang-700000-penjawat.html?m=1

Kerajaan akan jadi tidak stabil jika terlalu ramai yang dibuang hanya kerana motif politik. Malah sudah tentu ramai ahli ahli DAP yang mahu mengisi kekosongan yang ada di Putrajaya ini.

Berbeza dengan Barisan Nasional, biarpun diserang bertubi tubi oleh pembangkang, tetapi kerajaan BN terus fokus kerja untuk rakyat.

Hakikatnya, 2017 adalah tahun yang banyak membawa pencapaian kepada Malaysia. Ekonomi Malaysia melangkaui segala jangkaan, iaitu pada 6.2 peratus untuk suku ketiga tahun 2017, berbanding pertumbuhan 4.3 peratus pada suku ketiga tahun sebelumnya.

Bank Dunia juga turut menyemak semula anggarannya untuk pertumbuhan Malaysia bukan sekali, bukan dua kali, tetapi tiga kali – 4.9 peratus kepada 5.8 peratus.

Zon Perdagangan Bebas Digital (DFTZ) pertama di Malaysia yang memberi manfaat kepada lebih 2,000 Perusahaan Kecil dan Sederhana yang bakal mendapat akses lebih mudah ke pasaran global, terutamanya pasaran China melalui DFTZ.

Pada bulan Februari lalu, Saudi Aramco mengumumkan pelaburan AS$7 bilion di Kompleks Bersepadu Penapisan Minyak dan Petrokimia (RAPID) di Johor, yang menjadikan ianya pelaburan hiliran terbesar Aramco di luar Arab Saudi.

Manakala laluan MRT pertama negara jajaran Sungai Buloh-Kajang telah mencipta 130,000 pekerjaan baharu, yang mana 70,000 daripadanya adalah pekerjaan langsung.

Begitu jugalah dengan Projek Infra-Rakyat seperti, East Coast Rail Link di Pantai Timur, dan High Speed Rail yang merentasi Johor, Melaka, Negeri Sembilan dan Putrajaya/Kuala Lumpur/Selangor, yang bakal dibina. Di Sabah dan Sarawak pula, projek Lebuhraya Pan Borneo sedang rancak dijayakan.

Semua ini baru permulaan kata Perdana Menteri. Ini membawa makna bahawa beliau akan memberi lebih banyak lagi pulangan besar buat rakyat dan negara kita di masa hadapan.

Jika hampir 9 tahun berkuasa sudah bermacam-macam nikmat mula dikecapi rakyat, bayangkanlah jika Najib terus diberi mandat untuk penggal yang akan datang.

Semua ini tidak mustahil akan dinikmati oleh kita semua. Yang penting asasnya iaitu rakyat perlu memberi kepercayaan melalui undi kepada Barisan Nasional.

Bukan macam orang itu yang sudah 22 tahun berkuasa, masih lagi hendak berkuasa lagi. Masa berkuasa dulu tidak mahu pula mansuh tol. Masa tidak ada kuasa, bermacam macam mahu dijanji pada rakyat.

Orang kalau hendak buat sesuatu masa dia berkuasa, bukan masa tidak ada kuasa.

Undi pembangkang akan menjadikan negara ini kelam kabut. Sebaik sahaja menang pembangkang akan berebut jawatan PM dan semua menteri kabinet yang ada.

Kemudian mereka akan buang 700,000 kakitangan awam dan mereka akan berebut pula jawatan penting di semua kementerian. Negara akan jadi tidak stabil.

Pembangkang yang diketuai DAP hanya fikir masa depan anak anak mereka dan kroni mereka sendiri. Mereka berjuang bermati matian untuk itu.

Undi PPBM, PAN atau PKR akan menguatkan lagi DAP. Kit Siang yang menjadi “top dog” sebenar pembangkang. Memainkan peranan di belakang tabir, bukannya Mahathir.

Ketika ini, Datuk Seri Najib dalam rangka lawatan kerja ke Arab Saudi dan menunaikan umrah. Moga Allah SWT makbulkan doa Datuk Seri Najib di hadapan Kaabah.

Rakyat Malaysia juga berdoa moga Datuk Seri Najib mendapat umrah yang makbullah. Moga Allah SWT terus merahmati dan memberi kekuatan pada Datuk Seri Najib.

Undi pembangkang akan jadikan negara ini haru biru. Sudah pasti akan ada empat jawatan utama dalam kerajaan jika pembangkang memerintah.

Kit Siang akan jadi Menteri Mentor Kerajaan, Anwar Ibrahim akan dilantik sebagai Ketua Umum Kerajaan, Mahathir jadi Perdana Menteri dan Wan Azizah jadi TPM. Kelam kabut negara dibuatnya.

Undilah Barisan Nasional jika kita mahu negara yang stabil dan makmur. – Beruang Biru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.