Perkasa ‘Jatuh Cinta’ Dengan Kumpulan Kristian

Kuala Lumpur – Satu perikatan baharu ditubuhkan antara kumpulan hak Melayu Perkasa dan gerakan Kristian, menggesa ahli politik berhenti menggunakan agama untuk kepentingan peribadi dan politik.

 

Kumpulan kontroversi itu, bersama-sama Christians for Peace and Harmony Malaysia (CPHM), juga memutuskan untuk menahan diri daripada mengeluarkan kenyataan mengenai konflik agama yang timbul sehingga mereka berunding antara satu sama lain.

 

Kedua-dua kumpulan ini mengumumkan perkara ini selepas sesi dialog 2 jam di sebuah hotel di Kuala Lumpur hari ini dan makan tengah hari bersama.

 

Bercakap kepada pemberita pada sidang akhbar selepas mesyuarat, Presiden Perkasa Datuk Ibrahim Ali berkata, kedua-dua kumpulan ” jatuh cinta” dengan satu sama lain dan juga mengambil keputusan percutian satu malam bagi menghabiskan masa memahami antara satu sama lain dengan lebih baik.

 

Ibrahim turut mengatakan kerjasama sebagai “hadiah daripada Tuhan” dan menyifatkan sekutu baharunya daripada CPHM, Rev Wong Kim Kong dan Lee Min Choon, yang juga pemimpin Kristian terkenal dan bekas presiden Persatuan Bible Malaysia.

 

“Kami bersetuju hari ini yang Malaysia adalah sebuah menjadi ujian keamanan dan keharmonian antara agama dan ini adalah hadiah daripada Allah untuk kita berusaha bersama-sama demi keamanan dan keharmonian,” kata Ibrahim. – Malaysian Insider

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.