Sentuhan Isteri Beri Saleem Semangat Moral

Keadaan kesihatan penyanyi Saleem, 55, yang dirawat di Pusat Perubatan Universiti Kebangsaan Malaysia (PPUKM) di sini, dilaporkan semakin stabil, semalam.

Penyanyi diminati ramai itu mendapat suntikan moral apabila turut dilawati oleh Presiden Karyawan Malaysia, Datuk Freddie Fernandez.

Biarpun begitu, isterinya, Julia Bachok, 53, kesal dengan berita yang tersebar, kelmarin mendakwa suaminya meninggal dunia sedangkan masih bernyawa.

“Saya sedih, marah dan geram. Saya mahu cari penyebar fitnah tetapi buat masa ini, keadaan belum mengizinkan. Saya tiada masa memikirkan cakap-cakap orang, fokus saya kepada keadaan kesihatan suami.

“Keluarga kami marah dengan berita tersebar. Saya bersama suami, saya tahu keadaannya tidaklah tenat seperti disebarkan,” katanya kepada Harian Metro.

Julia yang juga pengurus Saleem berkata, ia bermula dengan ketumbuhan pada bahagian testis yang menyebabkan suaminya mengalami demam panas tidak menentu sepanjang Ramadan lalu.

“Kuman ketumbuhan merebak ke bahagian paru-paru dan saluran darah menyebabkan demam panas semakin teruk.

“Pada hari raya keempat, Saleem meminta saya menghantarnya ke hospital. Sebelum itu, dia liat mahu ke hospital atau makan ubat tetapi kali ini dia menyerah diri.

“Selepas lima hari di bawah jagaan pakar PPUKM, keadaanya semakin stabil. Jika semalam bercakap pun tidak mahu tetapi hari ini dia sudah boleh ketawa dan bergurau.

“Dia tidak demam lagi. Kemungkinan selepas kesihatannya stabil, doktor akan melakukan pembedahan membuang ketumbuhan beberapa hari lagi,” katanya. – Hmetro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.