Lelaki India Ini Dituduh Melakukan Serangan Seksual Semasa Tidur Di Atas Pesawat

Pihak berkuasa Amerika Syarikat telah menahan seorang lelaki India setelah seorang wanita menuduh dia melakukan serangan seksual ketika sedang tidur di pesawat komersial.

Prabhu Ramamoorthy, yang berusia 34 tahun, duduk di antara isterinya dan menjadi mangsa dalam pesawat tersebut, kata pegawai.

Perempuan itu berkata, semasa dirinya terbangun, dia mendapati baju dan seluar dalamnya dalam keadaan terbuka dan tangan suspek masih melekat pada bahagian atas seluar panjangnya.

Ramamoorthy menafikan dakwaan tersebut dengan mengatakan kepada polis bahawa dia tertidur selepas minum ubat.

Ramamoorthy, seorang warganegara India yang tinggal di AS dalam visa sementara, duduk di kerusi tengah, bersama isterinya duduk berhampiran lorong dan mangsa yang duduk di tingkap.

Mereka berada di dalam penerbangan Spirit Airlines berlepas dari Las Vegas ke Detroit, Amerika Syarikat.

Ramamoorthy ditahan tanpa jaminan selepas menghadiri persidangan di Mahkamah Persekutuan di Michigan pada Khamis. Lelaki itu didakwa melakukan gangguan seksual.

spirit airlines

Wanita itu melaporkan kejadian itu sebelum pesawat mendarat, kata polis.

Isteri Ramamoorthy menuduh perempuan itu tidur di atas lutut suaminya.

Isteri juga berkata bahawa mereka telah meminta petugas penerbangan untuk memindahkan wanita itu ke kerusi yang lain.

Tetapi apramugari penerbangan memberitahu bahawa wanita yang menjadi mangsa serangan seksual itu memintanya dipindahkan ke kerusi yang lain.

Para pramugari itu mengatakan bahawa perempuan itu, dengan kancing baju dan seluar dalamnya dalam keadaan terbuka, menangis meminta tolong agar dipindahkan ke kerusi lain. Dia kemudian berpindah ke tempat duduk belakang pesawat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.