“Tolong Cari Anak Saya”

Johor Bahru – Keresahan seorang ibu tidak dapat digambarkan dengan kata-kata apabila dua orang anaknya yang masih kecil kini sudah masuk 15 jam hilang.

 

Kejadian berlaku sekitar jam 9 malam semalam di sebuah deretan premis perniagaan di Jalan Pinang 52, Taman Daya, Johor Bahru.

 

Mohd Iman Zafri, 11, dan juga adiknya, Nur Alysyah Zafiera, 9, didapati tidak kembali ke kedai tempat ibu dan bapanya bekerja selepas keluar untuk membeli sesuatu di kedai di tingkat bawah.

 

“Si abang ada bertanya untuk keluar ke kedai bawah. Itu perkara biasa dan saya mengizinkannya, malah pemilik kedai di bawah juga mengenali saya dan anak-anak saya.

 

“Namun, saya tidak menyangka Mohd Iman akan membawa sekali adiknya,” ujar ibu mereka, Yana, dalam nada sedih dan gementar saat dihubungi Astro AWANI.

 

Semasa kejadian, Mohd Iman memakai baju hitam dan seluar hitam manakala Nur Alysyah memakai baju tidur putih dengan bintik merah.

 

Tambah Yana, sebelum meninggalkan kedai mereka, Mohd Iman sempat bertanya kepada neneknya sama ada mahukan apa-apa dari kedai tersebut.

 

“Selalunya dia akan mengambil masa 5 minit untuk kembali ke kedai kami. Semalam, selepas 15 minit, dia tidak muncul dan itu membuatkan saya dan suami berasa tidak sedap hati,” ujarnya.

 

Rakaman kamera litar tertutup (CCTV) di kedai mereka ada menunjukkan dua beradik itu berjalan menghala ke kedai yang hendak dituju. Begitupun, rakaman tersebut tidak memaparkan sebarang petunjuk lain tentang kehilangan mereka.

 

Yana dan suaminya sudahpun membuat laporan polis sejam selepas kejadian tersebut namun pihak polis meminta menunggu sehingga 24 jam sebelum ia diklasifikasikan sebagai kes hilang atau culik.

 

Mereka juga telah menyebarkan maklumat dan rayuan tentang kehilangan anak mereka melalui akaun media social perniagaan mereka.

 

“Semua pihak terdekat termasuk saudara-mara sudah dimaklumkan tentang hal ini. Saya berharap jika ada pihak yang ternampak mereka berdua, tolonglah hubungi kami atau ke pihak berkuasa,” rayu Yana.

 

Bagi mereka yang mempunyai maklumat dan mahu membantu, ibu bapa Mohd Iman dan Nur Alysyah boleh dihubungi di talian 013-700 9064 atau 017-777 3985. – Astro Awani

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.