Saharul Ridzwan Mahu Rangkul Anugerah Tanpa Babak Sentuh

KUALA LUMPUR – Anugerak Skrin 2018 baharu sahaja selesa Jumaat yang lalu, seperti banyak karya-karya yang dianggkat menerima anugerah pada masa itu.

Sejurus selepas itu pelakon Saharul Ridzwan berkata peluang untuk mendapat anugerah walaupun belakon dalam babak yang ‘bebas’ sentuhan.

Dalam masa yang sama Saharul nafi cuba mempertikaikan kemenangan sesiapa sebaliknya impiannya adalah memenangi anugerah berdasarkan lakonan yang tidak melibatkan babak bersentuhan.

“Sy ada soalan, umum. Adakah mungkin bagi seorang pelakon yang tidak mahu melakukan babak bersentuhan dengan bukan mahram mungkin atau layak mendapat ‘Anugerah Pelakon Terbaik’.

“Sebab itu adalah impian semua pelakon termasuk saya,” katanya.

Rata-rata pengikutnya memberi pandangan yang positif dan kata-kata semangat untuk dia berjaya mencapai impian memenangi anugerah tersebut.

Saharul masih mengekalkan prinsipnya yang tidak mahu adegan berpelukan dan bersentuhan dengan pelakon wanita sejak 2015.

“Nak menang pelakon terbaik, kena ambil watak sejenis penagih, cacat, or yg mcm tragis. Kalau ambil watak hensem hensem, cintan cintun, memang sgt susah nak masuk kategori terbaik. Popular mungkin,” kata Takie.kamil.

 

“Yes setuju 👍 bergantung kepada rezeki juga ada rezeki menang tak da rezeki tak dalah insyaaAllah mana tau masa akan dtg ada rezeki,” kata
Wanchu Wani.

“Boleh je kerana yg dinilai atas dasar lakonan yg diberikan dijiwai dgn sepenuhnya dan dpt memberikan ‘rasa’ kpda penonton..Syafiq Kyle menang ASK tu pun rasanya xde babak bersentuhan pun dgn heroinnya dlm drama lakonan dorang tu ,” ujar Az_rules.

Drama Pendosa Ingin Ke Syurga terbitan Suhan Movie & Trading Sdn Bhd diangkat sebagai Drama Terbaik pada Anugerah Skrin 2018 (ASK2018) yang diadakan di Dewan Merdeka, Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC).

Bagi kategori filem pula, karya terbitan Astro Shaw Sdn Bhd berjudul Dukun pula dipilih sebagai pemenang Filem Terbaik.-SuaraTv

One thought on “Saharul Ridzwan Mahu Rangkul Anugerah Tanpa Babak Sentuh

  • November 7, 2018 at 3:10 pm
    Permalink

    Poorah lah semua tkde mutu..bawang kucai lebih.. tk mana pun..hentikan je slot3 filem tv wayang abuk tarak??
    Tajuk mcm bodoh kayu sangat?? Tgk tamil lagi bagus!!
    Mutu korang masuk tong sampah je

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.