Mangsa Muram Sejak Dua Bulan Lepas – Jiran

Jiran pasangan suami isteri dan dua anak yang ditemui mati di dalam rumah mereka di Jalan Utama 41, Rini Residence, Mutiara Rini di Johor Bahru semalam, menyifatkan suami berkenaan muram sejak dua bulan lepas.

C. Kumar, 46, seorang juruteknik di Singapura, berkata R. Pubalan dilihat pendiam dan mereka juga tidak bertegur sapa sejak dua bulan lepas.

”Mereka tinggal di sini sejak Disember lepas manakala isterinya difahamkan sudah empat tahun terlantar sakit dan menjalani rawatan hemodialisis,” katanya yang ditemui di tempat kejadian.

Kumar, yang tinggal bersebelahan rumah keluarga itu sejak Mac lepas, berkata beliau terkejut mendengar berita kematian mereka sekeluarga kerana mereka menjalani rutin harian seperti biasa.

Katanya, dia nampak Pubalan keluar membeli sarapan pada jam 9 pagi semalam dan anaknya juga bermain bola di luar rumah.

“Saya dan isteri kemudian keluar membeli barang dan pulang ke rumah pada sekitar 1.30 tengah hari lalu terkejut apabila menyedari orang mula ramai di perkarangan rumah kerana menemui mayat mereka,” katanya yang mempunyai lima orang anak.

Kumar berkata beliau bersedih atas kejadian itu kerana kedua-dua anak jirannya itu sering datang ke rumah bermain dengan anak-anaknya.

Dalam kejadian semalam, Pubalan, 52, ditemui mati tergantung dalam sebuah bilik di tingkat atas rumahnya manakala anak lelakinya P Sharveen, 14, dan anak perempuan P.Krishna, 9, ditemui mati dengan kesan jerutan di leher dalam sebuah bilik lain.

Isterinya P Jeya, 46, yang menjalani hemodialisis pula ditemui di atas katil berhampiran berhampiran ruang tamu rumah berkenaan, namun tiada sebarang kesan ditemui pada tubuh.

Polis menerima laporan kejadian pada jam 2.30 petang dan menyiasat kes itu sebagai bunuh serta mati mengejut.

– Bernama

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.