Shima Anuar Alami Alahan Teruk

NAMPAKNYA Ramadan tahun ni kita banyak disajikan dengan berita kehamilan artis dan terbaru, pelakon Shima Anuar mengesahkan dia kini sedang hamil tujuh minggu.

Kata Shima, 26, sepanjang tempoh kehamilan dia mengalami alahan dan muntah-muntah yang teruk.

“Syukur kerana hajat kami untuk menimang cahaya mata di awal usia perkahwinan dimakbulkan Allah biarpun saya mengalami alahan dan muntah-muntah yang teruk.

“Dek kerana muntah, selera makan saya juga terjejas selain turut alah dengan beberapa bau wangian,” katanya kepada mStar Online.

Dalam pada itu kata Shima atau Noor Hashimah Anuar, biarpun mengalami alahan teruk, perkara itu tidak menjejaskan puasanya.

“Saya cuba juga berpuasa walapun selepas minum air, saya pasti akan muntah,” katanya.

Menceritakan detik awal kehamilan, jelas pelakon filem Bini-Biniku Gangster ini lagi, dua minggu sebelum disahkan hamil, dia beberapa kali membuat ujian menggunakan alat pengesan kehamilan merasakan kesihatannya sedikit terjejas pada ketika itu.

“Setelah buat pemeriksaan sendiri, saya tak pasti dengan keputusannya kerana alat tersebut tidak menunjukkan perubahan ketara pada warnanya. “Atas cadangan suami, saya ke klinik untuk membuat imbasan dan saat doktor sahkan saya hamil, suamilah orang paling gembira ketika itu,” katanya tersenyum.

Ditanya sementara menunggu keadaan kandungannya sarat, adakah dia akan terus aktif berlakon?

Ini kata Shima; “Bergantung pada keadaan namun kalau boleh saya tidak mahu susahkan mana-mana produksi dengan mengambil risiko untuk berada di set lama-lama dalam keadaan berbadan dua,” katanya yang akan balik beraya di kampung suami di Tapah Perak pada hari raya pertama.

“Selepas rumah suami, baru balik ke kampung saya di Rawang, Selangor. Ala, satu jalan jadi tak terasa sangat,” akhirinya tersenyum manja.
Shima Anuar dan suaminya, Mohd Solih Toha, 41, bernikah pada 8 April 2017.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.