Video: DAP Yang Tentukan Kedudukan Saya Sebagai Perdana Menteri – Dr Mahathir

KUALA TERENGGANU – Tun Dr. Mahathir Mohamad hari ini mengakui DAP memainkan peranan penting dalam menentukan segala perkara dalam pentadbiran kerajaan Pakatan Harapan (PH) termasuk berkaitan kedudukannya sebagai Perdana Menteri.

Dr. Mahathir berkata, memang pada awalnya dalam politik, DAP adalah sebuah parti seteru namun keadaan telah berubah menjadikan parti tersebut sebagai rakan sekutu kepada Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu) di bawah satu pakatan, PH.

“Saya tahu ada pendapat mengatakan DAP parti musuh, tapi saya nak bagi tahu bahawa yang tentukan saya akan jadi pengerusi PH dan bakal PM (Perdana Menteri) jikalau menang dalam PRU lalu adalah DAP.

“Mereka (DAP) tentukan siapa pemimpin dan siapa akan pegang jawatan selepas berjaya ambil alih kerajaan, semuanya ini datang dari DAP. Jadi, kalau orang kata (DAP) musuh, kenapa pilih saya.

“Mereka juga sedar, kerosakan yang dilakukan pemimpin kerajaan terdahulu perlu disingkirkan dan sebab itulah kita menang dalam PRU-14,” katanya.

Dr. Mahathir yang juga Pengerusi PH merangkap Pengerusi Bersatu menyatakan perkara itu ketika berucap merasmikan Pejabat Bersatu Negeri Terengganu di Ladang Tok Pelam di sini hari ini. – UTUSAN

Berita Berkaitan;-

Video: DAP Bukan Tentukan Dr Mahathir Jadi PM, Tapi Cadangkan, Kata Pejabat PM

One thought on “Video: DAP Yang Tentukan Kedudukan Saya Sebagai Perdana Menteri – Dr Mahathir

 • January 8, 2019 at 9:03 pm
  Permalink

  Don’t be too excited lah.
  Sure as the sun will rise,
  The P Haprak will be defeated convincingly at next PRU.
  This Ali Baba marriage can only last for 5 years.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Open

Close