Almy Tidak Senang Ada Pihak Persoalkan Saiz Kandungnya

Petaling Jaya – Pelakon Almy Nadia tidak senang dengan sikap sesetengah pihak yang gemar mempersoalkan saiz kandungannya yang kini berusia lima bulan.

Almy atau nama sebenarnya Almy Nadia Aminuddin Shah, 28, juga berasa bengang apabila timbul perbandingan badannya semakin berisi dan tidak seiring dengan usia kandungan berkenaan.

“Orang asyik tanya dan bercakap, kenapa perut saya besar? Kenapa saya gemuk? Anak kembar ke? Besarnya perut! Rasa nak marah saja, tetapi saya bersabar kerana kalau menjawab setiap persoalan itu, lebih banyak lagi soalan yang ditanya.

“Yang penting saya dan anak dalam kandungan sihat dan tidak perlu makan macam-macam ubat,” katanya yang dihubungi mStar Online di sini pada Rabu.

Selasa lalu, Almy telah menulis status di Instagram dengan meluahkan rasa kesal terhadap segelintir pengikutnya yang sering pertikaikan saiz tubuh badannya yang semakin membesar.

Almy turut menjelaskan dia kini sedang mengandung lima bulan yang menjadi penyebab badannya semakin berisi selain dia mempunyai rangka badan yang besar.

Sementara itu, Almy juga tidak faham apabila terdapat individu tertentu mengkritik soal pemakaiannya yang dianggap tidak sesuai bagi ibu mengandung.

“Semuanya tidak kena untuk mereka. Baju saya pakai pun orang nak buat penilaian dan kemudian saya dikritik kerana baju yang dipakai itu dianggap tidak sesuai.

“Dah kata mengandung, mestilah semua baju yang dipakai akan nampak ketat. Pening membaca komen-komen mereka yang tidak masuk akal,” ujarnya kecewa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.