Ryzal Jaafar Perjelaskan Isu Foto & Minuman Keras

PETALING JAYA – Pelakon Ryzal Jaafar menegaskan foto yang tersebar menunjukkan dia bersama rakan-rakannya di sebuah pusat karaoke dengan beberapa gelas minuman keras di atas meja tidak perlu dijadikan isu golongan netizen.

 

Ryzal atau nama sebenarnya Mohd Shahrizal Jaafar, 33, berkata, sebaran foto tersebut dengan tuduhan dia mungkin mengambil minuman keras adalah mengarut kerana dia tidak berbuat demikian.

 

“Saya ingin menegaskan bahawa saya tidak mengambil sebarang minuman keras dan kalau nak tahu, foto tersebut diambil pada enam atau tujuh tahun yang lalu.

 

“Ketika itu saya menghadiri sebuah pelancaran filem dan duduk berborak bersama mereka sahaja. Jadi tidak perlulah ia disebarkan, tidak penting pun.

 

“Tambahan pula di bukan Ramadan yang mulia ini, saya harap individu-individu nakal ini tidak menyebarkan fitnah seperti ini,” katanya yang dihubungi mStar Online.

 

Pada Jumaat lalu, sekeping foto Ryzal dan seorang pelakon Adrea Abdullah bersama beberapa rakannya disebarkan di beberapa blog dan laman sosial.

 

Mereka dituduh menikmati minuman keras hanya berdasarkan paparan gelas berisi alkohol pada foto tersebut.

 

Sementara itu, Ryza berkata, isu tersebut dianggap sebuah publisiti murahan apatah lagi dirinya tidak pernah terpalit dengan kontroversi sejak terlibat dengan industri lakonan 12 tahun lalu.

 

“Ini satu publisiti murahan yang tidak perlu dijadikan. Saya percaya, penjelasan macam mana pun saya beri, golongan netizen tetapi memberi perspektif mereka sendiri.

 

“Ia sedikit sebanyak menjejaskan reputasi saya sebagai seorang pelakon,” ujarnya. – Mstar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.