Fad (Bocey) Nikah Nur Syahirah 14 Mac

KUALA LUMPUR – Pelawak Fad (Bocey) bakal mendirikan rumah tangga dengan gadis pilihannya yang merupakan seorang pelajar dikenali sebagai Nur Syahirah A.Rahman, 21, pada 14 Mac ini.

 

Fad atau nama sebenarnya Fadzlie Nizam, 24, berkata, majlis pernikahan tersebut akan berlangsung di kediaman wanita tersebut di Jitra, Kedah.

 

“Saya akan melangsungkan perkahwinan pada 14 Mac ini dengan kekasih saya iaitu Nur Syahirah di kediamannya di Jitra, Kedah.

 

“Insya-Allah semua persiapan berjalan lancar dan pada majlis tersebut kami akan bertunang di sebelah pagi dan akad nikah berlangsung pada sebelah petangnya,” ujarnya kepada mStar Online, di sini, Khamis.

 

Sementara itu, Fad berkata, majlis resepsi akan diadakan di Dewan Tun Rahah, dekat sini pada 23 Mei depan.

 

Dalam pada itu, ketika ditanya tentang wanita istimewa itu, Fad berkata, berkenalan sejak dua tahun lalu ketika menyertai pertandingan Maharaja Lawak 2013 lalu.

 

Katanya, Nur Syahirah sering hadir ke program tersebut bagi menemani kakak angkatnya yang juga pelawak Jihan Musa.

 

“Kami kenal sudah dua tahun iaitu ketika dalam MLM2013, dia selalu datang ke program MLM2013 untuk menemani Jihan Musa dan daripada situ saya sudah mula terpikat.

 

“Namun, proses berkenalan itu agak susah juga kerana dia seorang yang sukar untuk didekati sehinggalah saya beberapa kali berusaha menawan hatinya dan melamar dia pada hari jadinya 21 Oktober tahun lalu,” ujarnya.

 

Jelas Fad, dia menganggap wanita tersebut seorang yang memahami dan mudah untuk berkomunikasi kerana mempunyai pendapat yang sama.

 

Katanya, dia tidak mahu mengambil masa yang lama untuk bercinta dan mahu hubungan tersebut berjalan secara sah sebagai suami isteri.

 

“Kami bercinta baru sahaja lima bulan bercinta tetapi ketika mula dia terima, saya terus fikir untuk berkahwin segera.

 

“Lepas jumpa ibu bapa dia di Kedah, mereka juga merestui hubungan kami dan menggalakkan kami untuk berkahwin,” ujarnya.

 

Dalam pada itu, ditanya tentang berkahwin dlama usia muda, Fad berkata, dia percaya kepada jodoh yang ditetapkan oleh Allah.

 

Katanya, dia memerlukan seorang teman hidup yang mampu menjaganya di sini.

 

“Saya sudah berjauhan dengan keluarga saya di Johor, jadi kalau boleh saya mahu ada orang yang menjaga makan dan minum saya di sini.

 

“Malah, saya lihat kehidupan orang berkeluarga ini nampak lebih baik dan teratur seperti Achey dan isterinya,” ujarnya. – MStar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.