MU Mempunyai Masalah – Van Gaal

London – Louis van Gaal berkata Manchester United “mempunyai masalah” selepas kalah di tangan Manchester City, dalam saingan Manchester Derby semalam, lapor ESPN.

Gol kemenangan Sergio Aguero pada babak kedua sudah cukup untuk City memperoleh tiga mata di Etihad dan meninggalkan United di tangga kesembilan yang setakat ini hanya mengutip 13 mata selepas 10 perlawanan dalam Liga Perdana Inggeris.

Dalam temu bual selepas perlawanan itu, Van Gaal mengakui beliau gembira dengan prestasi United tetapi berjanji untuk atasi masalah yang dihadapi kelab itu hingga ke akar umbinya.

“Saya mengatakan kepada pemain-pemain tekad dan tenaga kerja mereka yang luar biasa yang ditunjukkan dan mereka boleh menjadi sangat bangga dengannya,” katanya.

“Peminat tahu pemain-pemain MU bersedia memberikan segala-galanya untuk kelab itu namun pada akhir permainan, kami hanya peroleh sifar.

Dalam sukan ini, jaringan yang selalu menjadi penting.

“Kami begitu hampiri meskipun bermain dengan sepuluh orang. Kami mempunyai lebih banyak peluang (selepas kad merah) pada separuh masa pertama.

Kami sudah hampiri tetapi tidak sepenuhnya.

Kami mempunyai 13 mata daripada 10 perlawanan dan mata Chelsea lebih banyak, sama seperti  Manchester City sehingga kita mempunyai masalah.

“Kita perlu meningkatkan dan membuktikan bahawa kami tidak rapat tapi lebih baik. Kami akan bertambah baik, saya janji.”

Kapten Manchester United, Wayne Rooney, yang telah kembali beraksi setelah penggantungan tiga perlawanan, bersetuju bahawa peningkatan sedang dilakukan.

“Langkah kami menyebabkan mereka masalah,” katanya.

“Anda boleh lihat mereka mula panik di akhir permainan. Kita hanya tidak peroleh saat untuk menyamakan gol.

“Anda boleh melihat setiap minggu kami menjadi lebih baik dan menjadi pasukan yang sangat baik, katanya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.