Aishah Tuntut Datuk Seri Vida Mohon Maaf Secara Terbuka Dalam Tempoh 7 Hari

KUALA LUMPUR – Penyanyi Aishah memberi tempoh selama tujuh hari bermula hari ini kepada pengusaha kosmetik terkenal, Datuk Seri Vida untuk membuat permohonan maaf secara terbuka berkenaan isu tuntutan hadiah rantai berlian palsu yang ditawarkan semasa menjuarai pertandingan Gegar Vaganza pada musim lepas.

Aishah atau nama penuhnya, Wan Aishah Wan Ariffin, 53, juga telah menghantar surat tuntutan menerusi peguamnya yang meminta Vida seutas rantai berlian asli dengan nilai setara RM80,000.

“Kami telah menghantar satu surat tuntutan bertarikh 4 Oktober untuk tindakan terkini DSV yang menuntut seutas rantai berlian asli dengan nilai setara RM80,000 seperti yang dihebohkannya.

“Kami juga mahukan permohonan maaf secara terbuka kepada Aishah menerusi liputan meluas media atas representasi salah yang telah dibuat berkenaan rantai tersebut,” kata peguam Mohamad Izwan Azmi dalam sidang akhbar di sini sebentar tadi.

Dalam pada itu, Aishah berkata, tujuan tindakannya itu adalah untuk memberi pengajaran kepada pihak penaja agar tidak sesuka hati menjanjikan hadiah kepada artis.

“Saya benar-benar terkejut ketika mendapat tahu rantai berlian itu palsu. Saya tidak sangka ada orang sanggup membuat perkara seperti ini. Saya juga sudah mendapatkan laporan gemolikal, terbukti rantai berlian itu palsu.

“Sebagai artis, saya rasa tercabar. Jika saya tidak bersuara, selepas ini pasti hal yang sama akan berlaku lagi. Saya harap badan penyiaran lain juga akan lebih berhati-hati dengan isu penajaan hadiah selepas ini,” ujar Aishah.

Dalam pada itu, penyanyi lagu Janji Manismu turut menganggap tindakan Datuk Alif Syukri menjemput dirinya ke konsert Gegar Vaganza 5 pada hari Ahad ini adalah tidak logik.

Menurut Aishah, pentas berkenaan tidak sesuai untuk menyelesaikan masalah antara dirinya dan DSV.

“Saya rasa tidak logik jika mereka menjemput saya untuk menyelesaikan masalah. Berapa minit masa yang mereka akan berikan kepada saya?

“Pada saya, pentas Pentas Gegar Vaganza tidak sesuai untuk selesaikan masalah ini,” katanya. – Kosmo!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.