Dari Ampang, Kini Boy Iman Ditahan Reman Di Muar

MUAR – Mahkamah Majistret di sini membenarkan tahanan reman selama dua hari bermula Khamis terhadap Pengarah Urusan DBI Properties, Datuk Noruliman A. Rahman bagi membantu siasatan berhubung penipuan jualan rumah membabitkan nilai RM6.2 juta.

Perintah reman itu dikeluarkan oleh Penolong Pendaftar Nor’iza Mohamad di Kompleks Mahkamah Muar di sini Khamis.

Sebelum ini, pelakon berusia 37 tahun yang dikenali sebagai Boy Iman, direman di Ampang selama dua hari bermula Selasa lalu (3 Oktober) kemudiannya ditahan semula petang semalam, sebelum dibawa ke Ibu Pejabat Polis Daerah Muar (IPD).

Terdahulu suspek yang memakai baju lokap berwarna jingga dengan tangan bergari tiba di perkarangan mahkamah pada 9 pagi diiringi anggota polis.

Pada Rabu, Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Komersil Bukit Aman, Datuk Seri Acryl Sani Abdullah Sani berkata, jumlah laporan terhadap kes tersebut  bertambah daripada 188 kepada 201 berkaitan penipuan jualan rumah yang dilakukan DBI Properties dan Syarikat Juta Kelulut Global Resources (SJKGR).

Katanya, pihak polis akan akan memanggil beberapa lagi individu untuk membantu siasatan kes itu yang disiasat mengikut Seksyen 420 Kanun Keseksaan.

Pada Selasa, polis juga menahan dua suspek berusia 29 dan 45 tahun dan merampas sebuah kereta Nissan Fairlady, sebuah kereta BMW E92, tiga unit telefon bimbit, sijil ijazah doktor falsafah (PhD) dan pelbagai dokumen syarikat DBI Properties dan Juta Kelulut. – BERNAMA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.