Gadis Dikecam, Kutuk Lelaki Melayu

Seorang gadis dikecam netizen kerana melabelkan lelaki Melayu sebagai tidak kacak.

Gadis dikenali sebagai Sarahaljayy memuat naik satu kenyataan yang seolah-olah menghina ciptaan Tuhan.

“Lelaki Melayu takde langsung yang hensem,” tulisnya menerusi tweet berkenaan.

Kenyataan tersebut secara tidak langsung mengundang kecaman dan juga memberi ‘tamparan’ hebat kepada netizen terutamanya lelaki Melayu.

Bagaimanapun, terdapat juga segelintir netizen yang berpendapat gadis itu sengaja mencari publisiti murahan untuk menambah pengikut di laman berkenaan.

“Lebih kepada tweet mencari publisiti murahan. Kepada owner thread, maaf abang nak tegur sikit ya dik. Bukan kerja awak nak menentukan hensem tak hensem, cantik tak cantik.

“Kalau awak minat yang K-Pop, pergilah cari K-Pop. Itu pun kalau mereka nak kat awak. Tapi jangan sampai menghina ciptaan Allah,” komen @Hirzi Fauzan.

Maaf kalau terasa… Hmm nak cakap sikit ni… Awak antara wanita Melayu tak lawa langsung dasar ketiak hitam acah-acah publisiti murahan… Hmm maaf kalau triggered sorry again makcik,” kata @bangnas96.

Meskipun teruk dikecam oleh netizen namun gadis itu sama sekali tidak mengambil pusing dan tidak mahu melatah berkaitan perkara ini.

Posting wanita itu yang mendapat perhatian ramai itu sehingga kini telah menerima lebih daripada 600 likes dan 100 komen daripada pengguna laman tersebut.

2 thoughts on “Gadis Dikecam, Kutuk Lelaki Melayu

  • September 26, 2018 at 2:25 am
    Permalink

    kau pun mcm beruk .siamang… org tuan lagi cantik cute? kentut kau lagi busuk bacin… bawang lebih.. biul bangang ..bodoh mcm unta?? siamang kememeh

    Reply
  • March 22, 2019 at 11:45 am
    Permalink

    Perempuan melayu pun cantik sangat ke? Mcam sundal anak haram je.. buat stok buang air boleh laa.. berlagak mcm suci sebelum kahwin, tapi mulut dh pernah kulum kote..butoh prempuan melayu!!!!!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.