Mekanik Disamun Di Bentong, Porsche Dilarikan

Bentong- Seorang mekanik kerugian wang tunai RM15,000 dan kereta Porsche Cayenne V6 selepas disamun tiga lelaki di jalan susur keluar ke MTD Genting Sempah, menghala turun ke Kuala Lumpur berhampiran Bentong awal pagi tadi.

Ketua Polis Daerah Bentong, Supt Mohamad Nor Mansor berkata dalam kejadian kira-kira 4.30 pagi itu, mangsa Chan Weng Leong, 27, memandu sendirian dari arah Genting Highlands menghala stesen Petronas Genting Sempah.

Beliau berkata, apabila sampai di susur keluar MTD Genting sempah berhampiran sebuah bengkel kenderaan, tiba-tiba seorang lelaki yang menunggang motosikal menghalang laluannya.

“Pada masa yang sama sebuah kereta berwarna hitam yang tidak memasang lampu melanggar kenderaannya dari belakang,” katanya.

Beliau berkata, ekoran itu mangsa keluar dari keretanya sebelum dua lelaki bersenjata pisau menerpa dan mengacukan senjata itu ke perut mangsa sambil meminta mangsa menyerahkan dompetnya.

Mohamad Nor berkata, suspek merampas duit mangsa berjumlah RM15,000, beberapa dokumen penting dan kereta Porsche mangsa sebelum mereka melarikan diri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.