Video: Gadis Mineral ‘Dicabul’, Shell Tarik Balik Poster

PETALING JAYA – Shell memutuskan untuk menarik balik semua papan poster wanita yang mempromosikan bahan api itu di seluruh negara berkuat kuasa serta merta.

Keputusan itu diambil oleh syarikat minyak terbabit selepas beberapa foto viral memaparkan beberapa lelaki bertindak tidak senonoh terhadap poster berkenaan baru-baru ini.

Shell dalam satu kenyataan berkata ia tidak akan membiarkan tindakan kurang sopan itu yang jelas bertentangan dengan nilai teras syarikat itu dan budaya rakyat Malaysia.

“Kami menggesa semua orang ramai dan netizen supaya tidak lagi berkongsi lagi imej-imej ini. Papan poster ini akan ditarik balik dari semua stesen minyak kami berkuat kuasa serta-merta,” katanya sebagaimana lapor mStar Online.

Sebelum ini, lelaki yang mengaku sebagai salah seorang yang berkelakuan tidak senonoh terhadap model wanita itu memuat naik permintaan maaf di Facebook.

Model pada poster berkenaan, Nor Shafila Khairusalleh, 25, kesal dengan tindakan sekumpulan lelaki mencium dan memegang beberapa bahagian sensitifnya ketika bergambar namun menurutnya dia tidak akan mengambil tindakan terhadap individu-individu yang ‘mencabul’ poster gambarnya, sebaliknya memaafkan mereka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.