Ibu Kesal Bomoh Tuduh Zulfarhan Curi Laptop

JOHOR BAHRU — Ibu pegawai kadet laut yang maut didera kelmarin yakin anaknya bukan pencuri komputer riba seperti yang didakwa seorang bomoh.

Hawa Othman, 54, terkejut alasan itu menjadi punca Zulfarhan Osman Zulkarnain didera, sedangkan anaknya juga memiliki gajet itu sendiri, lapor Sinar Harian.

Malah katanya sebelum ini anak sulungnya turut kehilangan beberapa barang termasuk telefon bimbit dan tablet, lapor akhbar itu lagi.

“Guru dan rakan sekolah pun tak percaya dia dituduh mencuri, saya yakin dia tidak bersalah dan berharap siasatan menyeluruh dijalankan agar namanya dibersihkan,” katanya.

Zulfahran, 21, meninggal dunia di Hospital Serdang 10 malam Khamis lalu dengan kesan melecur di dada, tangan dan kaki, dipercayai ditekap seterika wap.

Akhbar sebelum ini melaporkan seorang penuntut memberitahu keluarga mangsa bahawa Zulfarhan dipukul beramai-ramai selepas mendakwa seorang bomoh memetik namanya sebagai dalang kes curi.

Seramai 36 pelajar direman bagi membantu siasatan kes kematian pegawai kadet laut tahun tiga Universiti Pertahanan Nasional Malaysia (UPNM) itu.

“Reda tapi tak dapat terima cara pemergiannya.

“Saya pun sudah belikan dia kuih siput sebab itu antara kudapan kegemarannya tapi tak sangka kami bawa pulang jenazahnya,” kata Hawa lagi.

Katanya baju raya telah dibelli untuk menyambut Aidilfitri nanti tetapi terkilan Zulfarhan tidak sempat melihatnya. – Malaymail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.