Elly Perjelas Anak Tak Beraya Dengan Bekas Suami

KUALA LUMPUR: Perang maya antara Faye Kusairi dan Elly Mazlein tercetus lagi apabila pelakon itu meluahkan mengenai kekecewaan suami, Azmi Hatta, yang tidak dapat berhari raya dengan anak perempuannya, Putri Sara Sefhia, Susulan perkongsian Faye di laman maya, Elly membidas kenyataan berkenaan dengan menyenaraikan alasan mengapa bayi yang baru berusia berusia setahun tiga bulan itu tidak boleh bermalam dengan si bapa.

Kata penyanyi dan pelakon yang sering membahasakan dirinya sebagai Kak Lina, anak kecilnya masih menyusu badan, sekali gus memaklumkan perkara itu juga sudah diputuskan mahkamah sehinggalah kanak-kanak terbabit berusia lima tahun.

“Macam mana kakak Lina nak bagi pada si bapa untuk bawa bermalam ke kampung halaman desa nan permai. Sefhia masih menyusu badan, ada hati nak ambil Sefhia sampai empat hari di hari raya.

“Sefhia pun tak kenal kamu dan juga orang keliling kamu. Kalau Sefhia menangis tak berhenti empat hari, tak ke kamu mendera budak itu. Persiapan Sefhia RM1,500 tak dapat lagi. Mahu cerita pasal heartbreak (patah hati)?” katanya menerusi Instagram.

Pada masa sama, Elly juga secara sinis menyelar sikap bekas suaminya ketika berhadapan insiden si kecil mengalami demam kuning selepas lahir dulu.

Ujarnya, ketika anaknya itu mengalami sakit kuning pada usia tidak sampai sebulan, Azmi Hatta tidak pun datang menjenguk si kecil, apatah lagi untuk menghantarnya ke pusat rawatan.

Rentetan perkongsian Elly, netizen dilihat memberikan sokongan kepadanya dengan membidas semula tindakan pasangan pelakon-pengarah terbabit yang dikatakan seakan-akan cuba mencetuskan semula kontroversi.

Kemelut antara kedua-dua artis berkenaan bermula selepas rumah tangga Elly dan Azmi goyah. Azmi bagaimanapun menafikan Faye sebagai punca perpisahan mereka apabila gosip mengenai perkara itu kencang bertebaran.

Ketika mengandungkan Sefhia hingga melahirkan bayinya, Azmi didakwa tidak pulang ke rumah atau menjenguk anak mereka menyebabkan perkara itu dibawa ke mahkamah.

Selepas mendapatkan nasihat, Azmi menjatuhkan talak di hadapan hakim di Mahkamah Rendah Syariah Sepang pada 15 Oktober 2015 ketika kandungan Elly berusia empat bulan.

Pengarah drama yang sudah mempunyai dua cahaya mata daripada perkahwinan terdahulu itu kemudian mengahwini Faye pada 9 April lalu.

Sementara itu, Faye dalam perkongsian awal mengucapkan rasa syukur dapat meraikan Syawal bersama suami tercinta serta dua permata hati selain dikurniakan keluarga yang baik. Dedah pelakon 7 Hari Mencintaiku itu lagi, seorang lagi anak, iaitu Sefhia, sepatutnya bersama mereka pada sambutan Syawal kali ini, sekali gus situasi berkenaan membuatkan Azmi patah hati.-Bharian

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.