Siti Ancam Saman Pembuli

Peguam, Siti Kasim, mengancam untuk mengambil tindakan undang-undang terhadap sesiapa yang “membuli dan memfitnah” dirinya berkaitan isu kewujudan tuhan.

Kenyataan itu dibuat selepas Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Dr syraf Wajdi Dusuki, mengesahkan Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim) akan memanggil peguam terbabit untuk diambil keterangannya.

Melalui status dikemas kini di Facebooknya malam tadi, Siti berkata, dia mendapati “pelik” kerana tidak dihubungi berkaitan hal berkenaan.

“Mereka nak panggil saya sebab apa? Berdasarkan seorang bloger bodoh yang mereka cipta cerita untuk apa saja alasan dan memusingnya supaya saya seolah-olah mencipta tuhan baru?

“Hanya orang sakit jiwa akan benar-benar percaya kekarutan ini. Pergi semak temu bual penuh sebelum mengganggu saya,” katanya.

Menurut Siti, dia tidak teragak-agak untuk menggunakan sepenuhnya peruntukan undang-undang ke atas sesiapa yang cba membui dan memfitnahya.
Semalam, Asyraf berkata, jabatan agama Islam negeri boleh mengambil tindakan ke atas Siti jika dia didapati melanggar undang-undang.

Jakim, tambahnya, akan membincangkan kenyataan dibuat Siti mengenai kewujudan tuhan dalam laporan media berbahasa Cina baru-baru ini.-Malaysiakini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!