Gerrard Tiada Tandingan – Rodgers

London – Rodgers, yang mengambil alih Liverpool pada tahun 2012, berkata “Ia adalah hampir mustahil untuk mencari perkataan yang sesuai untuk menggambarkan Steven Gerrard.

“Sebagai seorang pemimpin dan lelaki, dia mungkin tiada tandingannya kepada sesiapa yang pernah saya bekerja selama ini.”

Gerrard menyertai Liverpool semasa berusia sembilan dan telah tampil dalam 695 perlawanan dan menjaringkan 180 gol.

Dalam satu kenyataan, Gerrard berkata keputusannya untuk meninggalkan kelab itu “yang paling sukar” dalam hidupnya, yang mengesahkan bahawa beliau akan terus bermain tetapi tidak dalam Liga Perdana.

Rodgers menambah: “Ini adalah satu era di mana perkataan legenda kerap kali digunakan namun dalam kes Gerrard ia lebih daripada itu.

“Sebagai seorang pemain sumbangan serta pengaruhnya terhadap setiap permainan adalah besar dan tidak boleh diperkecilkan.

“Kadang-kadang dia telah menjadikan kelab ini di belakangnya dan sentiasa menunjukkan kemampuan yang sepatutnya. Oleh itu beliau dianggap sebagai salah seorang pemain yang terbaik di dunia untuk lebih daripada satu dekad.

Beliau juga adalah seorang yang sentiasa meletakkan kelab dan pasukan di hadapan dirinya sendiri dan saya rasa itulah yang akhirnya menjadi legasinya.

Pemilik Liverpool telah memberitahu Gerrard bahawa dia akan sentiasa mempunyai tempat di Anfield.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.