Tergamak Hantar Baju Nasi Lemak Wakil Malaysia – Hatta Dolmat

Semalam heboh di internet tentang fesyen bertemakan ‘Nasi Lemak’ yang diperagakan oleh Miss Universe Malaysia 2017, Samantha Katie James.

Nampaknya fesyen tersebut mendapat perhatian daripada seorang pereka fesyen terkenal, Hatta Dolmat dengan memberikan pendapat peribadinya tentang tema pakaian tersebut.

Menerusi akaun Instagramnya dia telah berkongsi beberapa gambar serta kapsyen yang kurang bersetuju dengan fesyen yang diperagakan oleh Miss Universe Malaysia tersebut.

“okay nasik lemak marih! tambah sambal lebih sikit orang malaysia suka pedas! ikan bilis lebih sikit faham kene jimat oh ya tambah paru dgn sambal sotong, jgn lupa daun pisang segar sikit jgn pakai yg layu nanti nasik lemak tak fresh rasa dia. ok go MALAYSIA! .

“alahai… malaysia. #missuniverse #missuniverse2017 #missuniversemalaysia

“tergamak nye hantar ini mewakili MALAYSIA untuk Miss Universe. alahai.. sedihnye. #missuniverse #missuniverse2017 #missuniversemalaysia.

“well kalau terdesak sangat dengan konsep nasi lemak, mungkin konsep ini lebih nilai nya lebih tinggi dan ia Malaysia songket dan traditional element. kenapa ya kita begitu terdesak dgn konsep dan idea sedangkan apa yang kita ada suudah cukup tinggi nilai nya? #nasilemakbuahbidara #missuniverse, petik MH.

beberapa perkongsian Hatta lagi, dia menjelaskan kenapa dia kurang bersetuju dengan fesyen ‘Nasi Lemak’ tersebut.

“NASI LEMAK buah bidara sayang selalih hamba lurutkan, buang emak buang saudara kerana kasih hamba turutkan!. .

“okay la korang nak print screen, better gi print screen cepat soon i will delete all posting pasal miss universe. .

“jangan cakap saya tak appreciate arts, dari kecil saya appreciate arts, cuma kalau nak creative jangan kedekut nak berkreatif, bagi to the max mcm contoh negara lain, ni bagi acah acah je.

“apa pun kita jangan cepat melatah, kita komen untuk kebaikan sbb representing Malaysia, cara penterjemahan imej Malaysia tu boleh lagi tinggi nilai nya banyak lagi inspirasi hebat.

“i have nothing again the designer, yes i will dissapointed if i gain comment like that. my bad. but i was shock i ingt tu adik adik thailand and philiphine yang suka buat fashion gunakan daun pisang, bakul, kayu kayu tu at first. sorry again. i will delete all posting termasuk yg ini. sorry again. .

“maybe that the bestest we can do! yes true we should support no matter what! claps claps to Malaysia! yey!. nasi lemak to the universe! .

“and to miss universe just in case takde idea dah kot kot nak buat kuih seri muka ke, rojak penang dari kita jauh merepek hantar je ikon DSV. *okay im kidding. .

“chill malaysia! nak kreatif boleh tapi jangan kedekut kreatif. bagi kreatif to the max. .

“dsv i pinjam video ni i found it cute and funny sesuai dengan isu semasa.

“all the best! #missuniverse #nationalcostume #missuniversemalaysia #nasilemakuniverse,” tulis Hatta sambil sempat berseloroh.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.