‘Usah Babitkan Saya Dalam Masalah Aliff’ – Aisyah Aziz

KUALA LUMPUR: Sering menerima tempias setiap kali abangnya dihimpit kontroversi, Aisyah Aziz berharap masyarakat bersikap lebih adil dan tidak menghukumnya hanya kerana dia adik kepada Aliff Aziz.

Penyanyi yang popular dengan lagu Tanda Tanya itu berkata, mereka ialah dua individu berbeza dan segala kontroversi yang menghimpit abangnya tidak mempunyai kaitan dengan dirinya.

“Setiap kali berlaku kontroversi membabitkan abang, pasti saya akan dicari untuk memberikan pendapat. Tetapi, kali ini saya memilih untuk berdiam diri kerana ia terlalu peribadi untuk diperkatakan.

“Tidak dinafikan, apa yang berlaku turut memberi kesan kepada perjalanan kerjaya saya. Perkara ini pernah saya bincang dengan abang kerana tidak adil saya diheret sama.

“Saya percaya kepada rezeki dan bakat. Saya yakin diberikan tawaran atas bakat dan kemampuan sendiri, bukan kerana saya adik Aliff Aziz,” katanya.

Aisyah, 23, bersyukur tidak lagi diajukan persoalan mengenai kontroversi yang melanda abangnya dan pelakon baharu, Afifah Nasir apabila mengambil pendirian untuk tidak membuka mulut ketika ia hangat diperkatakan.

Bagi Aisyah, dia tidak berhak bersuara kerana tidak mahu memperbesarkan isu yang terlalu peribadi untuk diperbesarkan.

“Berdiam diri adalah jalan terbaik dan saya tidak mahu membiarkan diri terpengaruh dengan kata hasutan yang hanya menjarakkan hubungan kami adik-beradik. Saya tidak mahu masuk campur kerana itu urusan rumah tangganya,” katanya.

Beralih perkembangan kerjaya nyanyiannya, Aisyah bersyukur selepas empat tahun mencari ruang, bakatnya semakin diterima. Ia terbukti apabila Aisyah meraih sembilan pencalonan pada kemuncak Anugerah Planet Muzik yang akan berlangsung di MES Theatre, Mediacorp, Singapura pada 14 Oktober ini.

“Ia ialah penghargaan paling bermakna sepanjang kerjaya saya. Dulu, saya pernah hampir berputus asa apabila bakat tidak dipandang. Biarpun pencalonan diterima atas tiket saya sebagai penyanyi kelahiran Singapura, tetapi ia tetap bermakna.

“Jika bukan peminat di negara sendiri menyokong kerjaya seni saya, siapa lagi?” katanya.-Bharian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.