Selfie Kubur : Selepas Dikecam Hebat, Farish Aziz Mohon Maaf

Kuala Lumpur – Selepas dikecam hebat oleh pengikut laman sosialnya gara-gara bergambar di atas kubur, pelakon dan pengacara, Farish Aziz, akhirnya membuat keputusan memadamkan foto berkenaan serta memohon maaf di atas tindakannya itu.

Farish bagaimanapun dalam permohonan maaf menerusi akaun sosial miliknya, semalam, tidak menyangka niat mengambil gambar ‘selfie’ di tanah perkuburan boleh mencetuskan kontroversi sedemikian rupa.

“Saya tidak menyangka niat berkongsi gambar meraikan Hari Raya disalah tafsir sehingga begitu sekali. Saya bagaimanapun menghormati teguran semua, dengan itu saya mengambil keputusan memadamkan gambar berkenaan.

“Bagi mereka yang berasa tersinggung dengan gambar itu, saya memohon maaf. Sekali lagi, saya tidak berniat hendak mempermainkan sesiapa mahupun soal agama. Maaf zahir dan batin,” kata Farish di laman berkenaan.

Isnin lalu, tindakan Farish yang memuatnaik gambar diambilnya sendiri di tanah perkuburan dikecam teruk oleh pengikut laman sosialnya.

Mereka menyifatkan pengacara dan pelakon itu tidak menghormati adab menziarah pusara apabila memijak satu daripada kubur di situ.

 

Baca : Kat Kubur Ni Kena Buat Muka Sedih Je Agaknya Kan? – Farish Aziz

 

Baca : Haram ‘Selfie’ Di Kubur

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.