Gambar Majlis Perkahwinan Anak PM Tersebar

Gambar dan rakaman video majlis perkahwinan anak perempuan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak dan Datin Seri Rosmah Mansor tersebar di laman sosial selepas hampir seminggu ia berlangsung.

 

Tindakan itu sekaligus mengingkari arahan yang tertera pada kad jemputan yang melarang sebarang bentuk rakaman ketika majlis meraikan detik bersejarah, Nooryana Najwa Najib dan pasangannya, Daniyar Kessikbayev diadakan.

 

“Pada hari yang berbahagia ini, kami ingin mengucapkan terima kasih atas kehadiran anda bagi meraikan percintaan dan permulaan kehidupan baharu kami bersama.

 

“Sebagai memelihara semangat keperibadian majlis ini, adalah sangat dihargai jika anda tidak memuat naik sebarang gambar atau video dari majlis ini ke Facebook, Twitter, Instagram mahupun mana-mana laman sosial yang lain.

 

“Kerjasama dan keperihatinan anda sangat dihargai,” antara petikan yang terkandung dalam kad jemputan yang diedarkan kepada para tetamu jemputan.

 

Salah seorang pemilik akaun Facebook yang menggunakan nama Nurul Ashikin telah memuat naik lima keping gambar dalam majlis di Pusat Konvensyen Kuala Lumpur (KLCC), 28 Mac lalu.

 

Salah satu darinya menunjukkan kek perkhawinan setinggi empat tingkat berwarna putih yang dihiasi dengan bunga pelbagai warna.

 

Malah, saiznya juga mengkagumkan sehingga melebihi ketinggian pasangan pengantin berkenaan.

 

Sebelum ini, personaliti televisyen wanita Filipina, Kris Aquino telah memuat naik sekeping gambar di akaun Instagram miliknya yang mendedahkan bahawa pasangan mempelai telah melarang gambar hari bahagia mereka didedahkan untuk tatapan masyarakat umum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.